Zit je wel lekker in je stoel?

Hou je het niet lang vol om te zitten in je rolstoel? Heb je een rolstoel en heb je last van je rug of schouders? Is de rugleuning van je rolstoel nog nooit ingesteld en heb je het idee dat het beter kan? Heb je het idee dat je ooit beter zat?

Schouder- en rugklachten komen regelmatig voor bij rolstoelrijders. Vaak is er een verband met de zithouding. Een niet of niet goed ingestelde rugleuning kan een hoop gevolgen hebben voor het zitten. Met name de bekkenpositie en de ondersteuning van de onderrug kunnen veel verschil uitmaken. Naast het voorkomen van klachten kan een verbetering in zithouding er ook voor zorgen dat de aandrijving van de rolstoel efficiƫnter wordt.

Een goed advies in zithouding is belangrijk. Meld je daarom aan voor een zitadvies, want vaak is het eenvoudig op te lossen. Ik kijk wat er verbeterd kan worden en geef mogelijk tips voor wat je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je zonder klachten in je rolstoel kunt blijven zitten. Ik kan je helpen omdat ikĀ jarenlange werkervaring heb op het gebied van zitten in een rolstoel en denk vanuit simplicity.

Geef een antwoord