Ik ben handbike-expert en ik...

Luister
Denk mee
Ontwerp
Bouw

Ik, Ralf Bekers, heb me de afgelopen 15 jaar gespecialiseerd op het gebied van handbikes. Al op jonge leeftijd was ik bezig met de techniek van het menselijke bewegen, met name in de schaatssport. Later als topsporter was ik bezig om de schaatsslag te perfectioneren en sindsdien is mijn aandacht voor het menselijk bewegingsapparaat gebleven. Daarom koos ik voor de studie Bewegingstechnologie. Als Bewegingtechnoloog trekt mij de aangepaste sporten het meest, vandaar dat ik me daar ook in gespecialiseerd heb. Het is mijn passie om technische oplossingen te realiseren voor het menselijk bewegingsapparaat met als doel het plezier in sporten te vergroten.

Mijn handen hebben de afgelopen jaren veel aanpassingen gedaan aan rolstoelen en handbikes en daarnaast heb ik een aantal aankoppelingen ontwikkeld voor handbikes. Ik ga graag met je (handbike) aan de slag zodat je meer plezier aan sport kunt beleven. Sinds twee jaar ben ik actief op de handbike markt en kan ik handbikes aan bieden van verschillende merken zodat er voor ieder een goede oplossing te vinden is.

Zo kan ik ervoor zorgen dat de kabels van je handbike niet steeds kapot gaan en je niet steeds schakelproblemen hebt. Ga je meedoen aan de Handbike Battle, ik kan je helpen een geschikte handbike te vinden of je handbike helemaal klaar te maken voor het gebruik in de bergen. Heb je na een bepaald aantal kilometer last van je nek of zit je niet lekker, ik kan je helpen om de  handbike aan te passen zodat je het langer kunt volhouden. Ik kan er ook voor zorgen dat je makkelijker de deur uit kunt komen omdat je handbike nu beter aankoppelt aan je rolstoel. Of wil je graag een nieuwe voorziening en weet je niet zo goed waar je op moet letten, ik denk graag met je mee en lever ik je een nieuwe handbike.

 

Mijn focus is gericht op jouw uitdaging

Ik help je je doel te bereiken. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je doel is. Wil je zelfstandig boodschappen kunnen doen, deelnemen aan de HandbikeBattle of aan de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020? Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je op weg kunt. Dus heb je uitdagingen? Deel ze met me! En ik zal je helpen.

Advies

Vanuit mijn jarenlange ervaring met handbikes en rolstoelen geef ik jou graag advies. Dat kan advies zijn over de aanschaf van een nieuwe of tweedehands handbike, maar ook over de technische kant zoals de versnellingen en remmen. Daarnaast kan ik je ook adviseren over hoe jij je doel wil gaan bereiken en wat daarvoor nodig is.

Ben jij een ergotherapeut, adaptatietechnicus, adviseur en/of anderszins professional in de zorg en loop je tegen problemen met handbikes aan? Ook dan kan ik je wellicht verder helpen. Deel me je uitdaging en ik denk of kijk met je mee.

Technische ondersteuning en levering handbike

Leuk dat advies, maar uiteraard gaat het verder dan alleen advisering. Heb je een nieuwe handbike nodig of heb je een aanpassing nodig aan je handbike omdat hij niet voldoet aan jouw functie-eisen? Ik zorg dat de juiste handbike of oplossing bij je geleverd wordt.

Het kunnen ook kleine technische probleempjes zijn zoals: de werking van je versnellingen of remmen , of het makkelijker koppelen van je handbike aan je rolstoel. Krijg je lichamelijke klachten door het handbiken of wil je ze juist voorkomen? Ook dan kan ik je probleem oplossen!

Ben jij een zorgprofessional en loop je tegen een technisch probleem aan? Ook dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Training

Een goede handbike is niet het enige dat nodig is om je doel te bereiken. Om jezelf completer voor te kunnen bereiden kan ik je handvatten geven. Handvatten aan jou als individu of handvatten aan je begeleider/coach/zorgprofessional. Als voorbeeld zou ik een een trainingsschema maken met jouw doelstellingen erin verwerkt. Dit begint met een (jaar)planning met alle doelen erin. Vervolgens uitgezet in doelstellingen per periode. En dan eventueel nog omgezet tot een week planning waarin elke training is uitgewerkt.